Skip to content
Idrottsprogrammet

Breddidrottslig inriktning / Nationellt godkänd idrottsutbildning / Lokala idrottsprofiler

Studievägskod: BFFRI-VAC

Kunskap om träning, hälsa och friskvård

Om du intresserad av träning, hälsa och kost men samtidigt vill ha många möjligheter efter din gymnasieutbildning så är detta ett program för dig. Du lär dig sambanden mellan träning,kost, hälsa och prestation. Kombinationen av behörighetsgivande kurser och den tydliga fördjupningen inom idrott och träning är unik.

Yrkesutgång och högskolebehörighet i samma program

I programmet ingår möjlighet att bli licensierad personlig tränare. Licensieringen ger dig möjlighet att arbeta som PT som anställd eller egen företagare. I och med våra APL-perioder knyter många av eleverna arbetskontakter redan under utbildningen. PT-utbildningen sker i samarbete med marknadsledande utbildare i branschen.

Efter avslutad utbildning kan du också läsa vidare på högskolan, till exempel till idrottslärare, polis, naprapat, kiropraktor, psykolog, socionom eller sjuksköterska. I utbildningen ingår minst 15 veckors APL där du får insyn i arbetslivet och en chans att praktisera dina kunskaper på t ex ett gym eller som idrottslärare. Du som vill elitsatsa på din idrott samtidigt som du går i gymnasiet kan också välja Idrottsprogrammet med inriktning NIU.  

Även möjlighet till NIU eller LIU

Vi bedriver Nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU) inom ishockey, innebandy och basket i samarbete med SSK och SBBK. NIU innebandy kan du söka oavsett vilken klubb du tillhör. Vi bedriver också LIU (Lokal idrottsprofil) inom simning, gymnastik, volleyboll, friidrott och ishockey (Järna SK).