Skip to content
Vackstanäs elevboende

Vill du bo på internat?

70 elever kan bo på skolan

Skolan kan erbjuda ca 70 internatplatser. Det innebär att elever som bor långt bort kan bo på skolan under sin utbildning. Undervisningen är kostnadsfri, men du som bor på skolan betalar för kost och logi. Alla måltider, frukost, lunch, middag och kvällsmål ingår i hyran.

Du börjar sent på måndag

Du bor från måndag till fredag, reser hem under helgen och kommer tillbaka på måndag morgon. Lektionerna börjar vanligen kl 10.00 på måndagar. Bor du så långt bort att du inte hinner hit i tid på måndag morgon kan du komma på söndag kväll. Helgboende enstaka helger kan eventuellt erbjudas för långväga elever, kontakta skolan för mer information om detta.

Allrum i gamla elevhemmet
Enkelrum i gamla elevhemmet

Många aktiviteter på kvällarna

Under kvällarna bemannas internatet av två fritidsledare. Ledarna hjälper till med allt ifrån studiestöd till olika aktiviteter såsom filmkvällar, olika träningspass och annat som de boende ungdomarna önskar sig. Alla aktiviteter annonseras på anslagstavlan utanför matsalen och på ett Instagramkonto som endast de boende eleverna har tillgång till. Hela skolan är öppen till 22.00 så att eleverna kan umgås inne i skolan, låna datorer, hänga i biblioteket, arbeta i sysalarna eller bildateljén, träna i gymmet osv. En ledare sover på internatet varje natt och denna kan man alltid ringa om man behöver hjälp med något.

Amanda Hägglund är internatföreståndare och jobbar på skolan dagtid. När hon går hem lämnar hon över till kvällspersonalen. På så sätt kan de boende eleverna få hjälp med sina frågor dygnet runt. Vi vet att det är vanligt med obemannade elevboenden men vi tror att tryggheten eleverna känner här, till stor del beror på vuxennärvaro dygnet runt.

Har du frågor om internatet?
Kontakta Amanda Hägglund
E-post. amanda.hagglund@vackstanas.se
Tel. 08-522 980 14

Prislista Pris per månad
Gamla elevhemmet enkelrum litet3655 kr
Gamla elevhemmet enkelrum stort3780 kr
Gamla elevhemmet del i dubbelrum3000 kr
Skogsgård enkelrum litet3655 kr
Skogsgård enkelrum stort3780 kr
Skogsgård del i dubbelrum3000 kr
Östergård (egen toalett och dusch) Enkelrum4050 kr
Östergård (egen toalett och dusch) Del i dubbelrum3000 kr
Prislista HT23