Skip to content

Registrering & ansökan internat

 Inflyttning sker söndag den 18e augusti kl.15.00. Du får information om boendet kl.17.00 i matsalen där middag sedan serveras. Vårdnadshavare är välkomna fram till 17.00.

Hur funkar det?

Alla rum är möblerade men du behöver ta med dig eget täcke och egen kudde. Du har tillgång till trådlöst internet på elevhemmet. Gemensam tvättstuga finns. Skolans lokaler är öppna till kl. 22.00 måndag till torsdag, så du har tillgång till gym, textilsal, elevkök, bibliotek och idrottshall på kvällarna.

Det finns kvällspersonal på skolan från kl. 16.30. De ordnar aktiviteter, hjälper till med studierna kvällstid och sover på skolan. En minibuss kör till och från Södertälje måndag till torsdag mellan 17 och 22 enligt en tidtabell. Bussen hämtar långväga elever som kommer till skolan på söndagskvällar. OBS! på söndagar serveras inga måltider och skolan är låst.

När du bor på skolans internat får du frukost, lunch och middag. Detta serveras av våra kockar i skolrestaurangen. Du får också ett kvällsmål vid 19.30-tiden. Denna måltid ordnar 2 elever tillsammans med kvällspersonalen. Du har alltså ”arbetsplikt” i köket mellan 19.15 och ca 20.45 ett par veckor per läsår. 

Vad förväntas av dig när du bor hos oss?
Förutsättningen för att boendet ska fungera är att du som hyresgäst följer förhållningsregler och kan ta hand om dig själv och din omgivning. Du sköter din hygien, städar ditt rum och håller hög närvaro på lektioner. Du respekterar och värnar dina relationer och dina grannar på internatet. Husmor tillsammans med elevhälsoteamet bjuder in till samtal med elev och vårdnadshavare i de fall boendet inte fungerar. Blir du sjuk behöver du åka hem från internatet och tillfriskna hemma. 

Hur går ansökan till? 

Du ansöker till internatet genom att bekräfta att du läst denna information på knappen här nedanför samt fylla i ansökningsformuläret. Hyreskontrakt skickas ut digitalt under vecka 32-33.

Har du frågor om ditt boende så maila amanda.hagglund@vackstanas.se

Inackorderingstillägg

Blankett delas ut i samband med inflyttning. Om du har rätt till inackorderingstillägg sökes det direkt hos CSN i samband med skolstart. För mer information besök webbplats www.csn.se. Det kan ibland vara möjligt att få inackorderingsbidrag av hemkommunen, så får du avslag från CSN kan det vara värt att ta kontakt med dem. Skolan intygar att eleven bor här först efter inflytt.

Välkommen!                    
Amanda Hägglund 

Internatföreståndare / Husmor