Skip to content

NIU Ishockey

Dam & Herr

NIU Hockey i samarbete med Södertälje Sportklubb SSK

Vill du kombinera högskoleförberande studier på tillsammans med en satsning på ishockey? Vill du få möjlighet att lära dig mycket om träning, kost och hälsa och få möjlighet till licens som personlig tränare under din gymnasieutbildning? Då kan du kombinera studier på Vackstanäsgymnasiets idrottsprogram med Nationell utbildning inom ishockey i samarbete med Södertälje Sportklubb (dam och herr).

SSK har i många år bedrivit elithockeygymnasium tillsammans med oss på Vackstanäsgymnasiet samt Södertäljes gymnasieskolor. Ishockeyutbildningen är i första hand individuellt inriktad och ska ge den enskilde spelaren en optimal utveckling för framtida ishockeykarriär. Isträningen leds av föreningens anställda tränare. Träningen sker 2 förmiddagar i veckan i Scaniarinkens lokaler med stora möjligheter till kvalitativ individuell utveckling. Klubben har flera isytor med gym och teorisalar. NIU utbildningen sker i samverkan med Södertäljes gymnasieskolor Täljegymnasiet samt Torekällgymnasiet.

Efter NIU träningen går en gemensam buss som kör dig och andra NIU/LIU elever till skolan.

På skolan läser du vårt Idrottsprogram inom Barn och Fritidsprogrammet  med inriktning Fritid/Hälsa. Den ger dig grundläggande högskolebehörighet (även utökad om du så vill), samt möjligheten till licens för Personlig tränare.

Kontakt SSK
Rektor NIU Södertälje samt huvudinstruktör
Andreas Lindbäck
Tel: 070 722 03 79
Epost: Andreas.lindback@skolasodertalje.se
Andreas är GIH utbildad idrott/specialidrottslärare, ETU-utbildad tränare och har mångårig erfarenhet som tränare och instruktör på högsta nivå

Kontakt Vackstanäsgymnasiet
Rektor Vackstanäsgymnasiet:
Stefan Ruocco
Tel: 08 522 980 19
E-post: stefan.ruocco@vackstanas.se