Skip to content

Folke Royen Linton

Kvällsjour & vikarierande kanslist

Hej!
Jag heter Folke, är 35 år gammal, och har jobbat på Vackstanäs sedan våren 2022 då jag kom hit som vikarie, och då kände jag direkt att här vill jag stanna. Det ledde till att jag samma höst började jobba som internatledare men har även hunnit med fler vikariat samt varit lärarresurs. Min uppgift på internatet att se till att alla elever har det bra och att skolan är en trygg plats även på kvällen. Det bästa med jobbet är att man får lära sig så mycket av eleverna och lär känna dem på ett annat sätt än under skoltid.
Tidigare så har jag jobbat inom bl.a. Industri & Logistik, på krogen, bygg, som transportledare och inom bemanning. Jag har även studerat ekonomi och hållbar utveckling vid Uppsala universitet.

På min fritid blandar jag golf, friluftsliv och gårdsliv med att umgås med vänner och familj. På vinter åker jag också gärna skidor, både utför och på längden. För att stilla reslusten så försöker jag också klämma in någon resa här och där!