Skip to content

Eva Zackrisson-Johansson

Lärare restaurangämnen

Jag är utbildad Hushållslärare vid Institutionen för Hushållsvetenskap Göteborgs Universitet 1993-1996. Därefter studerade jag ett år vid Restauranghögskolan i Grythyttan; Högskolan i Örebro.

Hösten -97 började jag mitt arbete på Vackstanäs, som lärare inom praktisk- och teoretisk kost. I dag har jag förmånen att få arbeta med Restaurang och livsmedelsprogrammet (RL), som är en lärlingsutbildning, där eleverna minst 50% av sin skoltid är ute på arbetsförlagd utbildning (APL) inom vald inriktning (Kock, Bagare eller Konditor), samt med Restaurang och livsmedelsprogrammet i gymnasiesärskolan. För mig är det fantastiskt att tillsammans med övriga lärare på skolan och inte minst med de handledare vi har ute på arbetsplatserna, kunna få förmedla kunskaper inom respektive område.

Åren går och förutom undervisning på de nuvarande gymnasieutbildningarna har jag undervisat på skolans tidigare utbildningar; idrott hälsa kost (IHK), konsumentekonomiska termins- och ettårskurser och eftergymnasiala påbyggnadskurs. Jag har också deltagit i ett av skolans Rysslandsprojekt med undervisning för vuxna ryska kvinnor i kost och hushållsekonomi.
Redan innan min egen gymnasietid var jag intresserad av matlagning, kost och hälsa, men där jag bodde i Kungälv, fanns det ingen sådan inriktning dvs. Restaurangutbildning så jag valde att läsa Treårig Ekonomisk linje. Därefter studerade jag till kock och arbetade med det tills min axel sa ifrån, vilket ledde mig in på banan som lärare i praktisk och teoretisk kost.

När jag inte arbetar vill jag vara med min familj och gärna umgås med vänner, vara ute och leka, fika och vistas i naturen.